29 / 04 / 2024

356 AVM bugün kapılarını açtı! 

356 AVM bugün kapılarını açtı! 

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan alışveriş merkezleri (AVM), gerekli tedbirler alınarak bugün kapılarını açtı...



Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçici süre faaliyetleri durdurulan 356 alışveriş merkezi (AVM), gerekli tedbirleri alarak bugün kapılarını açtı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülkede ilk koronavirüs vakalarının görülmesiyle önce çalışma saatleri değiştirilen, daha sonra Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile kademeli şekilde faaliyetleri durdurulan AVM'ler, bugün müşterilerine kapılarını açtı.

Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında faaliyetlerini geçici bir süre durduran AVM'lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri açıldı.

11 Mayıs'ta esnek çalışma saatleriyle isteğe bağlı açılış gerçekleştiren firmalar, 1 Haziran itibarıyla zorunlu çalışma sistemine geçecek. 

"Turizmin başkenti" olarak belirtilen Antalya'da özellikle üstü açık alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluştu. Görevliler, ateşi ölçülen müşteriyi el dezenfektanı da sıkarak giriş yapılmasını sağladı.

356 AVM bugün kapılarını açtı! 

Sınırlı sayıda kişinin girmesine izin verilen AVM'lere, içeriden çıkan sayısı kadar müşteri alınmasına izin verildi. 

İş yerlerinden alışveriş yapan müşteriler ödeme sıralarını önündeki kişi ile en az 1 metre mesafe olacak şekilde ayarladı. Bazı iş yerleri zemine sosyal mesafe çıkartmaları yapıştırarak kasa önlerindeki sosyal mesafeye özen gösterdiı. Kasa önlerinde yığılma olmadığı gözlendi.

Konya, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, AVM'ler, gerekli önlemleri alarak tekrar açıldı. Kontrollü şekilde hizmete açılan işletmelerde günün ilk saatlerinde yoğunluk olmadı. 

Konya'da daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran alışveriş merkezlerinde (AVM), restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri açıldı. Vatandaşların büyük kısmı önlemler kapsamında "Evde kal" çağrısına uyuyor. 

356 AVM bugün kapılarını açtı! 

Mağazalardaki personelin maske kullandı, müşterilerin de mağazaları maske ve elpenle gezdi. Vatandaşlar, kontrollü şekilde mağazalara alındı.

Aksaray

Aksaray'daki AVM'ler de vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra mağazalara girebildi. Yoğunluğun yaşanmadığı görüntülenen AVM'lerde vatandaşlar maske ve elpenle gezdi.

356 AVM bugün kapılarını açtı! 

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da alışveriş merkezleri bugün açılmasına rağmen, yoğunluk meydana gelmedi. Vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uygun davrandığı görüldü.

Alışveriş merkezlerinde bulunan restoranlar, sinema salonları ve çocuk oyun alanları ise henüz faaliyete başlamadı. 

Nevşehir

Nevşehir'deki AVM'lerde vatandaşların ateşleri ölçüldükten sonra mağazalara girişleri yapıldı. Az sayıda mağazanın açık olduğu belirlenirken vatandaşlar yeniden hizmete açılan iş yerlerini gezerken sosyal mesafe kurallarına uydu. Güvenlik görevlisi, mağaza çalışanları ve vatandaşlar da maske kullanımına dikkat etti.

Muğla

Muğla'da koronavirüs salgını sebebiyle geçici süre kapatılan AVM'ler de sabah saatlerinden itibaren müşterilerini karşıladı. AVM'lerde sosyal mesafeye dikkat edildi. Maske takma zorunluluğu olan müşteriler, ateşleri ölçüldükten sonra mağazalara alındı. Mağaza içinde gezen müşteriler, tedbirlere uymaları için uyarıldı.

AVM'lerin büyüklüğü oranında içeriye müşteri alındı. Belirli aralıklarla dezenfekte edilen AVM'deki iş yerlerinin girişlerine de dezenfektan yerleştirildi.

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

Hangi AVM'ler açılacak 2020?

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?

 


Geri Dön