29 / 04 / 2024

Hangi AVM'ler açılacak 2020?

Hangi AVM'ler açılacak 2020?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla kapanan alışveriş merkezlerinin yüzde 80’i bugün kapılarını açıyor. Alışveriş merkezlerinde ilk günlerde yüzde 30 civarı bir trafik bekleniyor



Türkiye’de pandemiyle mücadele kapsamında Mart'ta geçici bir süreyle kapatılan alışveriş merkezleri bugün kapılarını yeniden açıyor. Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre, 18 Mart 2020 tarihinden itibaren kapanmaya başlayan alışveriş merkezleri 55 gün sonra ‘merhaba’ diyor. İlk gün Türkiye genelindeki 436 AVM’nin yüzde 80’inin açacağı belirtildi. Bir kısmı ise açılışını 1 Haziran 2020 tarihine bıraktı.

Hangi AVM ler açılacak 2020?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, ilk gün Türkiye’deki AVM’lerin büyük çoğunluğunun açacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

Yüzde 30 trafik

“Pazartesi ihtiyari bir açılış yapılıyor. AVM’lerin açılışı normalleşme sürecinin bir parçası olarak düşünülüyor. Bizden çok daha kötü durumdaki ülkelerde normalleşme süreci için daha önce açtılar.

AVM’lerin açılışı toplumu normalleştirme çabasının bir parçası. Kira ve rant beklentisi eleştirilerini de kabul etmiyoruz. Açılış saatleri 10:00 - 22:00 olarak kalacak. Ancak Ramazan olması itibariyle perakendeciler 11:00 - 19:00 saatlerinde mağazalarını açık tutabilecek.”

İlk gün için Türkiye’deki alışveriş merkezlerindeki trafik beklentilerinin yüzde 30 olduğunu dile getiren Hüseyin Altaş, Almanya’da cuma günü açılan AVM’lerde trafiğin yüzde 70 olduğunu, İtalya’nın bir önceki gün açtığını ve yüzde 30 trafik gördüğünü, İspanyolların da bizimle beraber alışveriş merkezlerini açacaklarını belirtti.

Tedbirler alındı

Alışveriş merkezlerine herkes maskeyle alınacak. Ateş ölçerlerle kontrol yapılacak. Yürüyen merpenler saatte 4 defa silinecek. Sosyal mesafe için bazı işaretlemeler yapılacak. Her yerde dezenfektan olacak. Alışveriş merkezlerine aynı anda çok insan alınmayacak. Ayrıca mağazalar kendi içinde önlemler alacak. Deneme kabinleri de devamlı temizlenecek.

Kuaför ve berber normale dönüyor

Normalleşme sürecinde, 11 Mayıs tarihinde berberler ve kadın kuaförleri de açılıyor. Randevuyla çalışacak olan merkezler, bütün tedbirlerini aldıklarını açıkladı. İş yerlerinde mutlaka ateş ölçer yer alacak. Havlu ve peçete tek kullanımlık olacak, mutlaka dezenfektan bulunacak. Çalışanlar da mutlaka maske takacak.

Hangileri açılıyor?

İstanbul’da ünlü alışveriş merkezleri Kanyon ve Zorlu Center bugün açılıyor. Başta Multi ve Ece AVM’leri olmak üzere AVM’lerin yüzde 80’i kapılarını yeniden açıyor.

Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum  Ankara  Outlet, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi bütün Forum AVM’ler de kapılarını açacak.

Ece bünyesinde de Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul, ANKAMall, Espark, Park Afyon, TerraCity, Antalya Migros Alışveriş Merkezi gibi AVM’ler bulunuyor. Gülaylar Group’taki City’s Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı, Carrefour AVM açıyor. Mall of İstanbul, Mall of Antalya, Venezia, Korupark Zafer Plaza, İsfanbul, Viaport, Viaport Marina Tuzla ilk açacak alışveriş merkezleri arasında adı geçenler.

Daha önce 1 Haziran tarihinde açılacağını duyuran Rönesans Grup AVM’lerinin de Mayıs ayında açılış planladığı öğrenildi. Alışveriş merkezlerinde ilk etapta mağaza açacak markalar arasında LC Waikiki, Defacto, Mavi, Koton, İpekyol, Twist, Boyner, Beymen, Vakko, Flo, Colin’s gibi markalar açılış gerçekleştirecek.

 

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!


Geri Dön