29 / 04 / 2024

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir?



TBMM Genel Kurulunda görüşülen, 3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir? Düzenlemeyle en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Meclis’te görüşülen Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesiyle, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı kadrolarında bulunan personelin görev aylıklarında düzenlemeler yapıldı.

Merkezde görevli valiler, Genel Müdür, Kurul Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler, birinci sınıf olup, birinci derecenin 4. kademesinden maaş alanların ek ödemeleri için oranlar artırılıyor. İl valisi için belirlenen tazminat göstergesi "12300" rakamının eklenmesiyle uygulanacak.

Emekli Sandığı Kanunu'nda yer alan ve kaldırılan ek gösterge gruplarının yeniden belirlenmesiyle, bentte yer alan oranları artırma, ek gösterge gruplarını değiştirme ya da gruplardaki ek göstergeleri yeniden belirleme konusunda Bakanlar Kuruluna ait olan yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi.

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolar esas alınarak emekli maaşı ya da adi malullük maaşı ödenen emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, başpolis ve polis memurlarından, lise ve dengi öğrenime sahip olup, emekli maaşlarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay 1200 TL tutarında ek ödeme yapılacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar; TSK Personel Kanunu çerçevesinde araştırma unvanlı kadrolara atananlarla çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak emekli maaşı veya malullük maaşı ödenenlerden maaş bağlanmasına esas ek göstergeleri 3600'ün altında olup maaşlarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara da her ay maaşlarıyla birlikte ek 1200 lira ödenecek.


Geri Dön