29 / 04 / 2024

Milyonlarca emekli ve memura 3600 ek gösterge şoku! Bakan Bilgin'in açıklaması soğuk duş etkisi yarattı

Milyonlarca emekli ve memura 3600 ek gösterge şoku! Bakan Bilgin'in açıklaması soğuk duş etkisi yarattı

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı bugün Ankara'dan gelecek 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklamasına çevrilmişti. 10 Mayıs'ta çalışmanın taslak halinin kamuoyuyla paylaşılacağı açıklanmıştı ancak beklenen olmadı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız” dedi. Bakanın daha önce detayları 10 Mayıs'ta açıklanacak dediği çalışmayla ilgili kamuoyuna tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Bakanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere Ankara'da 3600 ek gösterge çalışmasıylayla ilgili son şekli verilmiş bir taslak hazırlığı henüz yok.

Bakan "O gün açıklayacağız" diyerek kesin bir tarih de belirtmedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili şunları kaydetti:

Son bir toplantı yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu da bitirmiş olacağız. O da hepinizin bildiği gibi 3600 meselesi. 3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri, statüsü ile ilgili sorunları. Bunları da 3600’den sonra programımızda o da var. Onu da öncelikli olarak ele aldık, onu da çözeceğiz.

Milyonlarca emekli ve memura 3600 ek gösterge şoku! Bakan Bilgin in açıklaması soğuk duş etkisi yarattı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön