11 / 05 / 2024

3600 ek gösterge netleşti! Aylıklarda 1150 TL artış olacak!

3600 ek gösterge netleşti! Aylıklarda 1150 TL artış olacak!

Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin ardından 3600 ek gösterge çalışmaları hızlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasa taslağı hazırlıklarının yılın ilk yarısında hazır olacağını açıkladı.



EMEKLİ İKRAMİYELERİ DE ARTACAK

Ek göstergedeki artış söz konusu mesleklerde görev yapan memurların emeklilik ikramiyesini de artıracak. Artış tutarı, 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, polis ve din görevlilerinde 37.1 bin lira, 30 yıl hizmeti bulunanlarda 44.5 bin lira, 35 yıl hizmeti bulunanlarda ise 51.9 bin lira olacak.

Hemşirelerin emekli ikramiyesi ise 25 yıl hizmeti olanlarda 41.8 bin lira, 30 yıl hizmeti olanlarda 50.1 bin lira, 35 yıl hizmeti bulunanlarda ise 58.5 bin lira artacak.

3600 ek gösterge netleşti! Aylıklarda 1150 TL artış olacak!

3600 ek gösterge hayata geçtiğinde, geçmişte emekli olanlar ile ölen emeklilerden dolayı ölüm aylığı alanlar da yararlanacak.

Emekli ikramiyesi emeklilik tarihindeki ek gösterge üzerinden ödenir. Bu nedenle, söz konusu kapsamdaki memurlar, yüksek ikramiye alabilmek için yaş haddi nedeniyle emekli olmaya zorlanmadığı sürece emeklilik dilekçelerini askıda tutmaktadır.

Ek gösterge artışı söz konusu meslekler ile sınırlı olsa da statü farklılıklarından dolayı ücretlerde değişiklik olacak. Daire başkanı, genel müdür yardımcısı, müfettiş, uzman gibi kadrolarda görev yapanlar nasıl ücretlendirilecek? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön