04 / 05 / 2024

3.8 milyar TL'lik destek ödemesi cuma günü hesaplarda! Bakandan son dakika müjdesi! Herkes bekliyordu!

3.8 milyar TL'lik destek ödemesi cuma günü hesaplarda! Bakandan son dakika müjdesi! Herkes bekliyordu!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu cuma günü üreticilerin hesaplarına yatacak destekleri açıkladı. İşte rakam rakam o destekler... 



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ziyaretler gerçekleştirmek amacıyla Van'a gitti. Van Valiliğini ziyaret ederek, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'dan kentteki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Yumaklı, burada bir son dakika açıklamasında bulundu ve küçükbaş hayvancılığın başkenti olan Van'dan da bir müjde verdi. 

Bakan Yumaklı, Türkiye Yüzyılı'nı, üretimin ve üreticinin yüzyılı yapma vizyonuyla başladıkları yolda kuzeyden güneye, doğudan batıya bütün şehirlere ziyaretler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

3.8 milyar TL lik destek ödemesi cuma günü hesaplarda! Bakandan son dakika müjdesi! Herkes bekliyordu! 

Küçükbaş hayvancılığın başkenti olan Van'dan bir müjdeyi duyurmak istediğini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Anaç koyun, keçi desteği ve sürü yenileme desteği başta olacak şekilde pek çok başlıkta toplam 3 milyar 870 milyon TL'lik hayvancılık destekleme ödemelerini bu cuma günü saat 18.00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarına aktarmış olacağız. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Bugün tarımsal üretim açısından önemli şehirlerden biri olan Van'ı ziyaret ettiklerine dikkat çeken Bakan Yumaklı, "Bu serhat şehrimizde son 21 senede uyguladığımız politikalarla güçlü bir tarımsal alt yapının ortaya çıkmasını sağladık. Yaklaşık 38,4 milyar TL'lik yatırım ve desteklerle bu alt yapının oluşması sağlanmış oldu. Su ve sulama alanında da 23,5 milyar TL'lik yatırımla 173 tesis hizmete alındı. Kırsal kalkınma desteklerimiz de sürüyor" dedi ve 6,6 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduklarını, yaklaşık 1,1 milyon dekar alana sahip 14 ovayı koruma altına aldıklarını dile getirdi. 

Yumaklı, Van'ın potansiyelini geliştirmek adına gelecek dönemde de son 21 senede uygulanandan daha planlı, daha ekonomik ve daha verimli tarımsal üretim yapılabilmesi adına desteklerin devam ettirileceğine dikkat çekti. 

3.8 milyar TL lik destek ödemesi cuma günü hesaplarda! Bakandan son dakika müjdesi! Herkes bekliyordu!

Bakan İbrahim Yumaklı, Van için iki müjde daha olduğunu dile getirdi ve "Van-Çaldıran Çubuklu Barajı ve Sulaması Projesi'nin ihalesini 2023'ün sonunda gerçekleştirdik. Hava koşulları izin verdiğinde barajın inşasına başlamış olacağız. 50 bin dekar sulama alanına sahip. 11 yerleşim yerindeki verimli tarım arazilerini suyla buluşturarak, daga verimli ve daha kaliteli üretimin temelini atacağız" diye konuştu. 

Van merkez ve ilçelerinde 215 milyon TL maliyetli 11 taşkın koruma projesinin de 2024 yılı yatırım programı kapsamına alındığını dile getiren Yumaklı,  Van'da bu manada güçlü tarımı oluşturmak adına üretim yapan, emek sarf eden bütün paydaşlara teşekkürlerini ileterek açıklamasını tamamladı. 

7 bin 609 TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

Dolar kuru tahminleri arka arkaya geldi! Dikkat tam 8 lira birden zıplayacak! 

Ünlü ekonomist uyardı: İftar menüsü tuzağına dikkat


Geri Dön