22 / 07 / 2024

4 bin liralık promosyona neşter vurulacak mı?

4 bin liralık promosyona neşter vurulacak mı?

Özel sektör bankalarının emeklilere yaptığı yüksek promosyon teklifleri tam gaz devam ederken promosyon ödemeleri yükselmeyen çalışanlar isyan ediyor. KDK'ya yapılan bir başvuru dikkat çekerken kurumdan gelecek sonuç merakla bekleniyor.




Emeklilere 10 bin liraya varan promosyon kampanyaları tam gaz devam ederken eski tarihli promosyon sözleşmeleri doğrultusunda düşük promosyon alan çalışanların isyanı da her geçen gün büyüyor.

Bazı bankalar kurumlardaki maaşların ortalamasına ve çalışan sayısına göre rekor promosyon sözleşmeleri teklif ederken Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) yapılan bir başvuru dikkat çekti

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan yapılan açıklamada bankaların çalışanlara verdiği düşük meblağda kalan promosyonlara enflasyon düzeltmesi yapılması konusunun incelemeye alındığı belirtildi. Kurum, bir çalışanın yaptığı başvuruyu incelemeye aldı, bu çerçevede ilgili kurumlarla da görüşmeler yapılacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan yapılan açıklamada, başvuru sahibi çalışanın, Sosyal Güvenlik Kurumu ile birçok kurum ve bir banka arasında 2021 yılında imzalanan maaş promosyon sözleşmesinin enflasyon ve yaşanan ekonomik gelişmeler paralelinde yenilenmeye muhtaç olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuruyu değerlendirdi. SGK ve bir banka arasında geçen yıl imzalanan ve 3 yıl süreli sözleşmenin geçerliliğinin halen sürmesine karşın yenilenmesi isteniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön