22 / 07 / 2024

4 bin liralık promosyona neşter vurulacak mı?

4 bin liralık promosyona neşter vurulacak mı?

Özel sektör bankalarının emeklilere yaptığı yüksek promosyon teklifleri tam gaz devam ederken promosyon ödemeleri yükselmeyen çalışanlar isyan ediyor. KDK'ya yapılan bir başvuru dikkat çekerken kurumdan gelecek sonuç merakla bekleniyor.




Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvuruda söz konusu banka ile yapılan promosyon protokolünde aylık bedel olarak 111 liranın belirlendiği 3 yıllık süreç için ise toplam 4 bin liranın çalışanlara peşin olarak ödendiği ifade edildi.

Taraflar arasında sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada kaşanan küresel ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranlarında artış yaşandığı dile getirilen başvuruda ödenen banka promosyonunun enflasyondaki artışa paralel olarak güncellenmesi istendi. Başvuruda ayrıca, hesaplanacak farkın imzalanan promosyon sözleşmesi süresi içinde bir kerede çalışanların hesabına ödenmesi talebi dile getirildi.

Başvuru sahibi daha önce banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yapılan başvurunun SGK tarafından uygun bulunmadığı kaydedilirken, bankalarca revize edilmeyen promosyon sözleşmelerinin tek taraflı olarak feshedilmesinin kurumlara ek bir yük getirmeyeceği de ileri sürüldü.

Kamu Denetleme Kurulu (KDK) başvuru ile ilgili gerekli incelemeleri yapıp ilgili kurumlara görüşmeleri gerçekleştirdikten sonra elde ettiği sonuçları kamuoyu ile paylaşacak.

KDK nedir, nasıl başvurulur?

Kamu Denetçiliği Kurumu diğer adıyla ombudsmanlık bir hak arama kurumu ve KDK'ya başvurmak anayasal bir hak olarak tanımlanıyor. Kamu kurumlarının eylem ve işlemleriyle, kamu görevlilerinin tutum ve davranışları karşısında mağdur olduğunu düşünen herkes, mahkemeye gitmeden önce başvuru yapabiliyor. İnternet sitesinden kabul edilen başvurular yine bu siteden takip ediliyor.

 

Emekli promosyonları güncellendi! En yükse promosyon veren banka hangisi?

Emekliler dikkat! Promosyon ücretleri daha da artacak mı?

Özgür Demirtaş'tan polis promosyonlarına destek:'300 liraya anca 3 karpuz alırsınız' Polis maaş promosyonu ne kadar?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön