10 / 05 / 2024

40 dakikalık yol 15 dakikaya düşüyor! Yarın resmen açılıyor! Bakanlıktan sürücülere müjde!

40 dakikalık yol 15 dakikaya düşüyor! Yarın resmen açılıyor! Bakanlıktan sürücülere müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır şehir geçişini 4 kilometre kısaltacak olan ve seyahat süresini 40 dakikadan 15 dakikaya düşüren Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nun yarın hizmete açılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklamasında, bu ay içinde Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu ile Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve Troya-Assos tünellerinin vatandaşın hizmetine sunulduğu belitildi. Bakanlık, Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nun da yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açılacağını da duyurdu. 

Yapılan açıklamada, çevre yolunun Diyarbakır trafiğini düzenlemek için inşa edildiğine dikkat çekildi. 

40 dakikalık yol 15 dakikaya düşüyor! Yarın resmen açılıyor! Bakanlıktan sürücülere müjde! 

Bakanlıktan yapılan konuyla ilgili açıklamada "Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin yönünden gelen transit trafiğin şehir içinde neden olduğu yoğunluk rahatlatılarak, trafik güvenliği artırılmış, kazaların önüne geçilmiştir" denildi. Açıklamada, şehrin çevre yolu ağının, Diyarbakır-Şanlıurfa ve Diyarbakır-Mardin akslarını buluşturan  toplam 29,3 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu ile artırıldığı altı çizildi. 

"Güneybatı Çevre Yolu'nun 13 kilometrelik Kuzeybatı Çevre Yolu'na entegre edilmesiyle Diyarbakır'ın çevre yolu uzunluğu toplam 42,3 kilometreye ulaşıyor" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, kullanıcılara konforlu ulaşım imkanı sunan çevre yolu ile Diyarbakır şehir geçişinin 4 kilometre kısaldığına, 40 dakika süren yolculuk süresinin de 15 dakikaye düştüğüne vurgu yapıldı.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu bu ayın ilk günlerinde, 2 Ekim tarihinde hizmete açılmıştı. Metronun günde 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet vermesi planlanırken, hat ile Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale geldi. 

Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri de geçtiğimiz günlerde hizme açıldı. Çanakkale kent merkezini Balıkesir ve İzmir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesimindeki 4 bin 100 metrelik Troya ve 1700 metrelik Assos tünelleriyle 50 dakika olan ulaşım süresi 5 dakikaya iniyor. 

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği müjdesi! Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği ne kadar?

Bahşişi veren taksiyi çağıracak! Bahşiş kavgası büyüyor!


Geri Dön