12 / 05 / 2024

5 binlik imar planı çalışması Ünye'nin geleceğine ışık tutacak!

5 binlik imar planı çalışması Ünye'nin geleceğine ışık tutacak!

Ünye TSO'nun bünyesindeki iş adamları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kentteki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Tarihi adımları bir bir gerçekleştiriyoruz" dedi.



Ünye Belediye Başkam Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ile bir araya geldi. Ünye'deki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çamyar, 5 binlik imar planı çalışmasının Ünye'nin geleceğine ışık tutacağını söyledi, Ünye'nin 3 tepesine 3 yeni cami yapılacağını kaydeden Başkan Çamyar, "Merkezin tamamında sıcak asfalt uygulamasına geçiliyor. Ünye sahilindeki binaların dış cepheleri yenileniyor" dedi. 


TİCARET MERKEZİ ÇOK ÖNEMLİ 

Modern kent kimliğine kavuşmak anlamında önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Tarihi eserleri yeniden ilçemize kazandırıyoruz. Ünye'nin turizm, eğitim ve sanayi kenti olması yolunda çalışıyoruz. Turizm alanında kentin tarihi 

altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi. Ünye'nin en önemli projelerinden biri olan Ticaret Merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Başkan Çamyar, "Yeni Kapalı Çarşı inşaatının tamamlanması ile birlikte eski pazar yerinde bulunan esnaflar bu alana taşınacak" diye konuştu. 


TARİHİ ADIMLAR ATIYORUZ 

Kültür Sarayının yapılacağı 7 dönümlük alanın Ünye Belediyesi tarafından Kültür Bakanlığına devrinin yapılacağını ve mahkeme tarafından belirlenen 36 milyon liralık arsa bedelinde uzlaşılması halinde ise belediyenin vergi ve sosyal güvenlik borcundan düşürülmesi ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Başkan Çamyar, "Böylece Ünye Belediyesi için çok tarihi bir adımı da gerçekleştirmiş olacağız" dedi


Hedef Halk


Geri Dön