10 / 05 / 2024

5 hektarlık alan kül oldu!

5 hektarlık alan kül oldu!

Yuvam Akarca sakinlerinin itfaiye ekiplerine adeta isyan ettiği yangın konut alanına 200 metre mesafeye kadar yaklaştı. Yangının piknik yapan mahalleli yüzünden çıktığı iddia ediliyor...



İzmit Alikahya Fatih Mahallesi ile Yuvam Akarca Konutları arasında bulunan ve 'Kötü Meşelik Alan' olarak tabir edilen bölgede önceki gün yangın çıktı. Yangını söndürmek için itfaiye ekiplerinin yanı sıra orman işletme müdürlüğü ve çevrede oturan vatandaşlar da seferber oldu. 

İstanbul ve Sakarya'dan gelen helikopterle de havadan takviye yapılarak söndürülmeye çalışılan yangın 2,5 saatte kontrol altına alındı. 



Çıkan yangına Kocaeli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait toplam 4 araç ve 22 orman işçisi; Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından ise 7 yangın söndürme aracı ve arasöz ile 40 kadar itfaiyeci müdahalede bulundu. 


Yuvam Akarca sakinlerinin itfaiye ekiplerine adeta isyan ettiği yangının konut alanına 200 metre mesafeye kadar yaklaştığı ve itfaiyenin kasıtlı olarak yangına geç müdahale ettiği iddia edildi. Öte yandan alanın 15 kadar ortağı olduğu, ayrıca araziyi Büyükşehir Belediyesi'nin almak istediği öne sürüldü. 


Çıkan yangınla ilgili olarak ayrıntılı rapor hazırlandığı ve bu raporun da bugün tamamlanacağı öğrenildi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön