27 / 04 / 2024

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye giren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 5 hisse hakkında tedbir kararı verildi. Öte yandan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. 



Haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Enflasyon Raporu Toplantısı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarının yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası toplantıları ile ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edilecek. 

Veri gündeminde ise yurt içinde ekonomik güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve de kapasite kullanım oranı, dış ticaret dengesi, yurt dışında ise de Amerika’da ve Almanya'da büyüme, ABD ve Avrupa'da açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksinin piyasaların gündeminde olacak. 

Teknik açıdan BİST 100 endeksinde 3.800 puanı destek, 3.950 seviyesi ise de direnç olarak izlenecek.

Editörün Notu: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön