28 / 04 / 2024

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.



Borsa 30'da yıllık bazda en fazla getiri sağlayan SASA Polyestere kredili işlem yasağı getirildi. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında ise 8.3 milyar dolarlık piyasa değeri ile  Koç Holding, Ford Otosan ve Ereğli Demir Çelik, Türk Hava Yolları gibi şirketleri geride bırakan SASA Poyester sosyal medyada da oldukça ilginç bir yatırımcı profiline sahip.

Borsa İstanbul tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. için Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) payında 17/10/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" önleyici tedbiri uygulanacak. Sosyal medyada bir hayli fanatiği olan SASA'nın hisselerinde gerçekleşen işlemlerin olağan dışı fiyat hareketlerine sebep olmaması için önleyici bir tedbir olduğu ifade edildi.

Şirket yatırım hamlesi başlatmıştı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön