12 / 05 / 2024

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.



Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan Sasa Polyester Yumurtalık bölgesinde 10 milyon metrekare alanda dev sanayi tesisi kuracağını açıklamıştı. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre kurulacak tesislerinin ilk ayağı liman, ikinci ayağı ise polipropilen tesisi oluşturacak. Yatırımın diğer etaplarını ise rafineri ve aromatik kimyasallar ile Türkiye'nin ihtiyacı olan diğer kimyasal ürünlerin oluşturacağı ifade ediliyor.  Daha önce basına yaptığı açıklamalarda yaklaşık 12 milyar dolar olarak hesaplanan yatırım maliyeti ise ekonomik olumsuzluklar nedeniyle minimum 20 milyar dolar olarak revize edildiğini belirten Erdemoğlu Holding ve SASA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker, SASA'nın Adana-Mersin karayolu üzerindeki tesislerinde başlattıkları yatırım hamlesi kapsamında ilk olarak 1.050 ton/gün kapasiteli elyaf yatırımını tamamladıklarını, 1.000 ton/gün poy ve 900 ton/gün pet cips tesisini faaliyete geçirdiklerini ifade etti. Şeker, halen devam eden 1.6 milyon ton/yıl kapasiteli PTA yatırımını 2023'ün altıncı ayında büyük ihtimalle faaliyete geçireceklerini belirterek, "PTA, bizim hammaddemiz olduğu için dışarıdan aldığımızı ikame etmiş olacağız" diye konuştu.  

Dünyanın ekonomik olarak toparlanması ve ticaret hacminin artmasının 2025'i bulabileceğini kaydeden Şeker, hammadde ve lojistik gibi sorunlara hazırlıklı olmak için kendi hammaddelerini üreterek hem tedarik sıkıntılarından hem de lojistik maliyetlerden kurtulmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Editörün Notu: Haberde kullanılan görsel Milliyet Gazetesi yazarı Zeynep Aktaş'ın köşe yazısından alınmıştır. 

556 kat değerlendi! Koç Holding’i de geride bıraktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön