13 / 05 / 2024

kredili işlem yasağı

kredili işlem yasağı

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

Halka arz da yasak getirildi! EYG GYO ve Beşiktaş hisselerine tedbir geldi

EYG GYO ve Beşiktaş hisseleri için bir ay süre için açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulandı.

SPK'den 18 isme borsalarda işlem yasağı

Borsa İstanbul’da manüpülasyon iddialarının yanıkları sürmeye devam ediyor. Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 18 isme borsalarda 6 ay süre boyunca geçici işlem yasağı uygulanması kararı aldı.

5 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye giren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 5 hisse hakkında tedbir kararı verildi. Öte yandan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. 

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Euro kuru son işlem gününde sert dalgalandı! Euro bugün kaç lira?

Euro yeni işlem gününe 15,62 lira seviyelerinde başladı. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip edilen euro/TL 4 Mart 2022 sabahına düşüşle başladı.

Dolar/TL bugün 13,53 seviyesinde işlem görüyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 13,50 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Dolarda yeni zirve: 16 liradan işlem görüyor!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL haftanın son işlem gününe rekor bir seviye ile başladı. Dolar/TL şu dakikalarda 16 liradan işlem görürken, euro ise 18 lirayı aştı.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

kredili işlem yasağı Haberi

kredili işlem yasağı

Borsa 30'da yıllık bazda en fazla getiri sağlayan SASA Polyestere kredili işlem yasağı getirildi. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında ise 8.3 milyar dolarlık piyasa değeri ile  Koç Holding, Ford Otosan ve Ereğli Demir Çelik, Türk Hava Yolları gibi şirketleri geride bırakan SASA Poyester sosyal medyada da oldukça ilginç bir yatırımcı profiline sahip.

Borsa İstanbul tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. için Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) payında 17/10/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" önleyici tedbiri uygulanacak. Sosyal medyada bir hayli fanatiği olan SASA'nın hisselerinde gerçekleşen işlemlerin olağan dışı fiyat hareketlerine sebep olmaması...