04 / 05 / 2024

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

Öğrenciler ve veliler isyanda! Pendik'te 6 kilometrelik okul yolu için 17 bin 700 lira ücret istendi. Herkes, okul servis fiyatlarından rahatsız. Fahiş artan servis fiyatlarında usulsüzlük olduğu ortaya çıktı. Veliler bu fiyatları ödeyemeyince, öğrenciler yaya kaldı. İşte haberin detayları….



Kızım mağdur olmasın diye, 17 bin 70 liralık bir ücreti ödemek durumunda kaldım. Sonrasında ödediğim makbuzlarla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.

Tüketici Hakem Heyeti, servis şirketinin benden alabilecekleri rakamın, 9 bin 705 lira olduğunu söyledi.

Veli Aygül, "Ev ile okul arasındaki mesafe 6.2 kilometre. İBB'nin sayfasında benim ödemem gereken aylık ödeme ise bin 2 lira”

Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı İbrahim Güllü DHA'ya yaptığı açıklamada, bu olayda servis firmasının haksız olduğunu belirtti.

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar ,velinin haklı olduğunu söylerken, "Yapılan davranış kesinlikle doğru değil. Resmi yönetmeliğin hiçbir yerinde şikayetten dolayı öğrenci servise alınmaz diye bir kural yok.”

Sinar: “Bazen kilometre farkları oluşabiliyor fakat, bu fark da 2-3 kilometre olabilir. Bu olayda ise iki katı ücret talep ediliyor. Bu tamamen fahiş bir hesaplama" diyerek haksızlığa işret etti.

Ev kiralarında yeni rekor! 25 metrekare oda için 3 bin 500 lira kira!

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonuna başvuran 10 bin TL'yi kapıyor!

İşte iPhone 14’lerin Türkiye’deki servis ve onarım ücretleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön