27 / 04 / 2024

6. Ortadoğu Halı Fuarı 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek!

6. Ortadoğu Halı Fuarı 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, makine halısı ihracatının yüzde 90'ının Gaziantep'ten yapıldığını bildirdi. 6. Ortadoğu Halı Fuarı 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek...





Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, makine halısı ihracatının yüzde 90'ının Gaziantep'ten yapıldığını bildirdi.


Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Ortadoğu Halı Fuarı'nın Gaziantep'in halı sektöründe dünya genelindeki yerini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Fuarın 5-8 Eylül'de 30 bin metrekare kapalı alanda 154 firmanın katılımıyla gerçekleştirileceğini aktaran Bartık, şunları kaydetti:


"Artık Belçika dahil halıda söz sahibi ülkelerde bile 'halı' denildiği zaman akla Gaziantep geliyor. Bu gurur verici bir gelişme. Kentimizin son dönemde üretim ve pazarlama kapasitesi bakımından halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılması ve emin adımlarla bu yolda ilerlemesi bizleri gururlandırmaktadır. Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 40'ını karşılayan ve geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüyen Gaziantep halı sektörünün dünya liderliğine oturduğu bir dönemde Ortadoğu Halı Fuarı 6. kez gerçekleştiriliyor."


Bartık, kent ihracatının yüzde 25'ini tek başına halı sektörünün gerçekleştirdiğini vurguladı.


Halı sektöründe 400 firmanın üretim yaptığını belirten Bartık, Türkiye makine halısı ihracatının yüzde 90'ının Gaziantep’ten yapıldığını kaydetti.


Fuarın, sektörel yeniliklerin sergilenmesinde önemli rol oynadığına dikkati çeken Bartık, şu değerlendirmede bulundu:


"Şehrimizdeki halı sektörü, farklı ürünleriyle bu fuarla bir kez daha kendini en iyi şekilde ispat edecektir. Yeni iş ilişkilerinin kurulduğu ve yeni başlangıçların yapıldığı en iyi platform olan fuar, sektörün oyuncularına, ürünlere olan ilginin artmasına ve ziyaretçilerin seçimlerinde daha da güçlü bir etki oluşturmaları için ideal bir fırsat sunmaktadır. Halıda kentimizi dünya birinciliğine taşıyan sektör temsilcileriyle ne kadar gurur duysak azdır. Kurumlar olarak verdiğimiz ve bundan sonra vereceğimiz desteklerle sektörün bu başarısını daha ileri taşımayı hedefliyoruz."


AA


Geri Dön