12 / 05 / 2024

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programında başvuruların nereden yapılacağı ve ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.



BAKAN YANIK DUYURDU!

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programı'na ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını hatırlattı ve yeni başvuruların devam ettiğini açıkladı.

Türkiye Aile Destek Programı'na bugüne kadar dört milyon başvuru yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi" dedi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdiğinin altını çizen Bakan,  "Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız" diye konuştu. Sözlerine "Bu sayede hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız" diye devam eden Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlara bir yenisini daha ekledikleri söyleyen Bakan Yanık, “Türkiye Aile Destek Programımız ile gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu doğrultuda 15 milyar TL’lik bir kaynağı vatandaşlarımızla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön