12 / 05 / 2024

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programında başvuruların nereden yapılacağı ve ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.



BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ları üzerinden yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi herkes destekten faydalanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardım almamış vatandaşlar da başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’in yani 1.833 liranın altında olması gerekiyor. Yani dört kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten faydalanılabilir. Program ilk açıklandığı gün net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 lira olarak belirtilmişti. Fakat asgari ücrette gelen son zammın ardından bu fiyat yeniden güncellendi. Bu artış bu yardımı almayı da kolaylaştırdı. Gelir hesabında hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplanıyor. Ayrıca ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine ekleniyor. Yani gelir tespitinde tüm unsurlar dikkate alınıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön