22 / 07 / 2024

75 İtalyan kozmetik üreticisi Türkiye’ye geliyor!

75 İtalyan kozmetik üreticisi Türkiye’ye geliyor!

Yıllar içinde 5.5 milyar Euro’luk pazar büyüklüğüne ulaşan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye kozmetik sektörü, İtalyanların da ilgi odağı oldu. Italian Trade Agency (ITA) organizasyonu ile 75 İtalyan kozmetik üreticisini Beauty Istanbul Fuarı’nda yerini alacak.




75 İtalyan kozmetik üreticisi Türkiye’ye geliyor!

TÜRKİYE’NİN CAZİBESİ ARTIYOR

Dünya kozmetik pazarının büyüklüğü 2022 yılında 300 milyar Euro’ya çıkarken, Türkiye’nin 5.5 milyar Euro’luk bir pazar büyüklüğünde yer alması, potansiyelin beklenenden fazla olduğunun da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Dünya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, kozmetik ve güzellik sektörünün önde gelen etkinliklerinden biri olan Beauty Istanbul’a ev sahipliği yapıyor.

TÜRKİYE LOJİSTİK AVANTAJLARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Kozmetik sektöründeki gelişmelere bakıldığında özellikle son 10 yılda Türkiye kozmetik pazarının yıllık yüzde 10'a yakın bir hızla büyüdüğü görülüyor. Bu oran Avrupa ülkeleri için yüzde 5 civarında. Türkiye, güçlü pazar payına sahip Avrupa şirketleri, güçlü büyüme hızına sahip Asya ve Pasifik şirketleri ile kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin yüksek talep gördüğü Ortadoğu ülkeleri arasında da bir köprü oluşturuyor. Ayrıca sunduğu lojistik avantajlarıyla da öne çıkıyor.

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön