05 / 05 / 2024

8 maddede konut sitelerinde ihtiyaç ve beklentiler!

8 maddede konut sitelerinde ihtiyaç ve beklentiler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut sitelerinde ihtiyaç ve beklentiler " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



1.İhtiyaç asgari ikamet şartlarını içerirken; beklentiler,  konfor ihtiyacın kalitesinden de  ileri ek, ilave ve lüks argümanlardan oluşur.


2.Site yönetimleri ihtiyaçları talimatsız olarak mevzuat gereği karşılarken, beklenti için malikler iradesi ve kararı gerekir.


3.İhtiyaç KMK’ da amir maddeler içinde iken beklentiler yönetim planı ve malikler birliği kararına bırakılmıştır.


4.Sitenin güvenli,temiz,bakımlı halde bulundurulması da  daha güvenli, daha temiz daha bakımlı  hale getirilmesi beklentisi lüks değil yönetim becerisidir.


5. İhtiyaç KMK ‘da genel giderler olarak tanımlanarak, ödeme zorunluluğu faydalanmaya bırakılmazken, beklentiler için faydalanma oranından bahsedilir.


6. Beklentiler sitenin matematiksel ve emlak konumuna  göre değişirken, site yaşam kültürünün beklentileri zamanla tetiklediği de gerçektir.


7.Emlak değeri ve müteahhit  firmanın imajı/markası, başka bir sitede beklenti olan bir hizmeti, ihtiyaç olarak imal edip, hizmete dahil etmiş olabilir.


8.Vaziyet ve yönetim planında bulunan tesis ile hizmetler ihtiyaç olarak kabul edilir.


http://www.konutsitesiyonetimi.com 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


10 maddede konut sitelerinde aidat kavramı!


Geri Dön