09 / 05 / 2024

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.



YURT DIŞI GELİŞLER DE OTOBÜSLE!

Yurt dışı seferlerinde de otobüslerde yoğunluk olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Yurt dışında uçak fiyatları çok artış gösterdi. Özellikle fazla bagajı olan yolcular otobüsle seyahati tercih ediyor. Avrupa ve Balkanlar'a günde 150 civarında sefer yapılıyor. Almanya'ya her gün sefer düzenleniyor. Artık Fransa'ya da seferleri başlattık" şeklinde konuştu.

Kafkas bölgesinin de hareketli olduğuna işaret eden Yıldırım, özellikle bavul ticareti yapanların otobüs kullandığını söyledi. Akaryakıt fiyatlarındaki değişime bağlı olarak bizim fiyatlarımızın da değiştiğini belirten Yıldırım, "Ciddi oranda korsan taşımacılık yapılıyor ve sektörden önemli bir pay alıyorlar. Denetimlerin ve yaptırımların bu alanda mutlaka artırılması şart" ifadesini kullandı.


Geri Dön