27 / 04 / 2024

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.



Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte tatile çıkacaklar veya memleket ziyareti yapacak olan vatandaşlar şimdiden otobüs biletlerini tüketti. Otobüs şirketleri talepleri karşılamak için ek sefer hazırlıklarına başladı.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı ve okulların tatile girmesiyle birlikte yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına yoğun talep geldiğini ifade etti.

HER GÜN 800 BİN YOLCU!

Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle Türkiye genelinde otobüs seferlerinde biletlerin tükendiğine dikkat çeken Yıldırım, "Her bayram öncesinde aynı sorunla karşılaşıyoruz. Ancak sektör olarak çeşitli çözümler oluşturup vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Şu anda otobüslere ek seferler konulmaya başlandı. Yapılan ilave planlamalarla birlikte otobüs seferleri yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. Bayram tatili boyunca günde yaklaşık 800 bin civarında yolcu taşınmasını planlıyoruz. Bu da 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

8.500 OTOBÜS YOLLARDA

Kurban Bayramı ile başlayan seyahat yoğunluğunun yaz boyunca devam edeceğini ifade eden Yıldırım, Türkiye'de 350 otobüs firmasının 8 bin 500 adet otobüsle hizmet yaptığını söyledi. Yıldırım, uçak fiyatlarındaki artışın da etkisi ile geçen yıla göre yolcuların seyahatlerinde otobüs kullanmayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

 


Geri Dön