27 / 04 / 2024

9 maddede müteahhitlere site yönetimi tavsiyesi!

9 maddede müteahhitlere site yönetimi tavsiyesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 9 maddede müteahhitlerimize site yönetimi tavsiyesi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Konut sitelerinin yönetim becerisi ve kalitesi üzerinden düşük aidatlı hizmetler, potansiyel müşterilerin tercihlerini etkilemektedir.


1.Günümüz insanı, bina değil yaşam alanı, tarzı, kültürü satın alıyor. Müteahhitlerimiz de bunun farkında ve bina değil yaşam alanı tasarlatıyor, inşa ediyor; yaşam alanı pazarlıyor, yaşam alanı satıyor da, bu yaşam alanının temeli ve araka planı olan site yönetimlerine gerekli önemi vermiyor.


2.Oysa; site yönetimlerinin kalitesi ve aidat düşüklüğü pazarlanabilir, satılabilir bir argümandır ve malik-sakinler de site yönetimi sorgulamaya başlamıştır.


3.Ancak, site yönetimleri inşaattan oturuma geçişte araya sıkıştırılacak basitlikte bir süreç değildir.

4.Site yönetimi angarya, hobi veya meslek de değildir.


5.Site yönetimi hafriyatla başlar, giderleri potansiyel malik-sakin borcudur ve hafriyattan-oturuma kadar geçen süredeki tüm maliyeti daire m2 sine 2 TL-den fazla bir yük getirmezken, bir sonraki projenin m2 sine yüzlerce TL kabul edilebilir katma değer sağlar.


6.Site yönetimi senaryosu olmadan yapılan mimari çalışma ihtiyaç listesi üzerinden yapılır ki, artık insanlar ihtiyaçlarla değil senaryolarla yaşamaktadır.


7.Müteahhitlerimiz site yönetimi şirketi kurmamalı, site yönetimini bir firmaya taşere etmemeli, siteyi acemi bir tanıdığına hatır için okul yapmalı, akademik bilgi saha tecrübeli site yönetim danışmanlığı üzerinden yürütmelidir. Aksi durumda hem giderler artar, hem kalite düşer.


8.Site yönetimi; imalat ve pazarlamanın yanında üçüncü katma-değer ayağıdır. 


9. İkamet  temel insanlık ihtiyacıdır ve güvenli-temiz-bakımlı, özel hissedilebilen alanlarda yapılır. Bu  his profesyonel olmayanlarca oluşturulamaz, karşılanamaz.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/wp-content/uploads/Muteahhitlere.pdf


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Site yönetimi angarya, hobi veya meslek değildir!



Geri Dön