20 / 05 / 2024

90 bin işçiye kadro geliyor! Bakan Bilgin az önce tek tek açıkladı!

90 bin işçiye kadro geliyor! Bakan Bilgin az önce tek tek açıkladı!

Geçici işçiye kadro düzenlemesinin TBMM’de onaylanmasının ardından tüm dikkatler 90 bin işçi için kadro düzenlemesine yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dosya önümüzde duruyor” dedi.



TSK PERSONELİNE YENİ HAKLAR

AK Parti, harp ve vazife malulü sayılanların anne babasına ödenecek maaşların minimum asgari ücret düzeyine çekilmesini sağlayacak yasa teklifini TBMM Meclis Başkanlığı’na sundu.

TBMM Başkanlığına sunulan yasa teklifi şu değişiklikler yer alıyor:

TECRÜBELİ PERSONEL: Kıdemli binbaşılarla birlikte 24'üncü hizmet yılını tamamlamış muvazzaf astsubayların özlük hakları düzenlenerek TSK'da kalmayı sürdürmeleri sağlanmış olacak.

Aynı zamanda, emekli, adi malul veya vazife malullüğü maaşı bağlanmış emekli subay ve emekli astsubayların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmış olacak.

DERNEĞE ÜYE OLACAKLAR: Şehitlerin anne ve babaları, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine üye olma imkanı verilecek.

TERFİLER MİLLİ SAVUNMA BAKANININ TEKLİFİ İLE: Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla general ve amirallerin terfi ve görev sürelerinin uzatılması ile ilgili işlemler Milli Savunma Bakanı'nın teklifi yapılacak.

GENERAL İÇİN ÜÇTE İKİ KABUL ARANMAYACAK: General ve amirallerin bir üst rütbeye terfi ettirilmesinde aranan karar yeter sayısında "YAŞ üyelerinin üçte ikisinin kabulü" koşulu kaldırılacak ve "YAŞ'ın kararı" esas alınacak.

90 bin işçiye kadro geliyor! Bakan Bilgin az önce tek tek açıkladı!

YARGI YOLU AÇILIYOR: TSK'dan ilişik kesilmesi durumu olursa, yargı yolu kapalı olan disiplin cezalarının iptali için mahkeme yolu açılacak.

UZMAN ERBAŞLIĞA GEÇİŞ: Sözleşmeli erbaş ve erler, ihtiyaç halinde uzman erbaşlığa naspedilecek.

MAAŞLARI BAĞLANACAK: 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası kadrosuzluk yüzünden emekliye sevk edilen fakat yaş yüzünden maaş bağlanamayan askeri personele emekli aylığı bağlanıyor.

700 bin işçiye müjde! Zam geliyor! Tarih belli oldu!

Sosyal yardım ödemesi alanlar da bayram ikramiyesi alacak mı? Son dakika açıklaması yapıldı!

2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!


Geri Dön