03 / 05 / 2024

90 yaşındaki kadın 2 katlı evini devlet hastanesine verdi!

90 yaşındaki kadın 2 katlı evini devlet hastanesine verdi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde ikamet eden 90 yaşındaki Kadirye Tekerlekli, 2 katlı evini devlet hastanesine verdi.



Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Kadirye Tekerlekli, 2 katlı evini devlet hastanesine verdi.

Hacı Hamza Mahallesi'nde yaşayan Kadirye Tekerlekli, 20 yıl önce eşi Hüseyin Tekerlekli'yi kaybetti. O tarihten beri tek başına yaşayan Tekerlekli'yi komşuları yalnız bırakmadı. 

Anadolu Ajansı'ndan Nurullah Kalay'ın haberine göre; Kadirye Tekerlekli, eşinden yadigar ve her köşesinde anılarını yaşattığı 2 katlı bahçeli evini, çocukları bulunmadığı için vefatının ardından hastanenin ihtiyaçları için kullanımına sunulmak üzere bağışta bulundu.

Kadirye Tekerlekli, yaptığı açıklamasında, evini hastaneye bağışladığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Demirci Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Karakuş ile hastane yönetiminin zaman zaman kendisini evinde ziyaret ederek yakından ilgilendiğini söyleyen Tekerlekli, "Çocuğum olmadığı için evi hastaneye bağışladım. Rahmetli eşim de aynı düşüncedeydi. Ben vefat ettikten sonra bu ev hastanemizin olacak. Helalühoş olsun. Rabb'im herkese şifa versin." şeklinde konuştu.

Başhekim Karakuş ise hayırsever Demirci halkının zaman zaman hastaneye tıbbi cihaz desteği verdiğini sözlerine ekledi.

Kadirye Tekerlekli'nin evini hastaneye bağışlayıp örnek olduğunu sözlerine ekleyen Karakuş, şunları söyledi:

"Kendisine Allah'tan uzun ömürler diliyoruz. Kadirye teyzemiz vefat ettikten sonra bu ev hastalarımıza şifa noktasında kullanılacak. Teyzemizin sağlık durumuyla da yakından ilgileniyoruz, rutin kontrollerini hastanemizde yaptırıyoruz."

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise Kadirye Tekerlekli'nin büyük bir kadirşinaslık örneği gösterdiğini sözlerine ekledi.

Selçuk, "Kadirye teyzenin sağlığı ve bakımı noktasında kendisine yardımcı oluyoruz. İnşallah kendisinden sonra gelenlere de örnek olur ve milletimiz bu özelliğini her daim muhafaza eder." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön