22 / 12 / 2024

96 metrekarelik Yaşayan İstanbul maketi MIPIM'de!

96 metrekarelik Yaşayan İstanbul maketi MIPIM'de!

İstanbul Ticaret Odası, her yıl 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan ve emlak sektörünün tüm oyuncularını uluslararası platformda buluşturan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de, İstanbul'u 96 metrekarelik bir maketle tanıtmaya başladı.



İstanbul Ticaret Odası, 'yaşayan İstanbul'u Fransa'ya taşıdı İstanbul Ticaret Odası (İTO), her yıl 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan ve emlak sektörünün tüm oyuncularını uluslararası platformda buluşturan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de, İstanbul'u 96 metrekarelik bir maketle tanıtmaya başladı. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul'un 24 saatini yaşatacak maket, 300 metrekarelik 'İstanbul Çadırı'nda sergileniyor. 


İstanbul, Fransa'nın Cannes şehrinde dün 26'ncı kez kapılarını açan ve dört gün sürecek MIPIM'e iz bırakacak projelerle katılıyor. Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlanan çalışma, MIPIM'in bu yılki konsepti olan 'dijital devrim'e de uygun olarak geliştirildi. 


Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul'un 24 saatini yaşatacak maket, İTO girişimiyle kurulan 300 metrekarelik 'İstanbul Çadırı'nda sergileniyor. Projeleri, kültürel ve tarihi mirası üe İstanbul'u Fransa'ya taşıyan maketin yer aldığı çadırda da yine dijital teknoloji ön planda. İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarının ve dev proj elerinin yer aldığı makette eski İstanbul'u yeniden canlandırmak için harekete geçen Beyoğlu Belediyesi de başta kamu yatırımları olmak üzere 43 projeyle yer alıyor. MIPIM, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm projelerinin uluslararası arenada tanıtılması, markaların önemli ortaklıklara imza atması için büyük bir platform. 

Fuarda bu yıl da uluslararası yatırımcüar, şehir planlamacüarı, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirleri bir araya geliyor. 


'Dünyanın yeni markaları artık ülkeler değil, şehirler' 


İTO'nun hazırlıklarını değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MIPIM Fuarı sayesinde uluslararası yatırımcüarm 'geleceğin Türkiye'sinin' başarı öyküsüne tanıklık edeceklerini söyledi. 

Hisarcıklıoğlu, "Bugün İstanbul'a, küresel anlamda değer katmak için büyük bir raraı i heyecanla yola çıktık. Dünyanın yeni markaları artık ülkeler değü, şehirler. Rakamlar da bunu çok net ortaya koyuyor. 1950'de dünya genelinde nüfusu 1 milyonun üzerinde olan şehir sayısı 77 idi. 

Bugün 436'ya çıktı. Bu şehirlerde toplam 179 müyonun insan yaşıyordu, şimdi ise 1.4 müyar insan yaşıyor. Bu süreçte İstanbul küresel bir marka kent haline geldi. Dolayısıyla İstanbul'un gelecekte oluşturacağı katma değer hem yakın coğrafyamız hem Avrupa hem yatırımcüar hem de insanlık için bir kazançtır" diye konuştu. 


Mega kentin 24 saati şovlarla canlandırılacak İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da MIPIM 2015'te İstanbul'un simgeleşmiş tarihi mekanlarını, gayrimenkul ve altyapı projelerini İstanbul Çadırı'nda, üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını söyledi. 

istanbullu 380 bin şirketi temsil eden İTO'da gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 60 binden fazla şirket bulunduğunu belirten Çağlar, bu projeyle İstanbul'un ilk defabirebir ve canlı maketinin oluşturulduğunu kaydetti. Çağlar, "Hareket, ışık, ses, görüntü efektleri ve İstanbul'un sembolik sesleri ile zenginleştirilmiş, hatta Boğaz'da yüzen gemilerin de yer alacağı maketimizle, yaşayan İstanbul'un 24 saatini gün içinde gerçekleştirilen şovlarla yansıtarak şehri ve ruhunu ziyaretçüerimizle paylaşıyoruz. Kültürler arası bir geçiş ve kaynaşma noktası olan şehrimizde yer alan önemli ve uluslararası platformda rağbet görecek projelerimiz dünya yatırımcılarına tanıtılıyor" dedi. 

Maketin, fuar bitiminde İstanbul'a getirilmesi, zaman içinde tüm İstanbul'u kapsayacak şekilde eklemelerle geliştirümesi ve halkın ziyaretine sunulması amaçlanıyor. 


3'ÜNCÜ KÖPRÜ: Uluslararası karayolu taşımacılığına ivme kazandıracak ve İstanbul trafiğini nefes aldıracak projenin yatırım maliyeti 4.5 milyar lirayı bulacak. 

Proje, 29 Ekim 2015'te tamamlanacak. 


3'ÜNCÜ HAVALİMANI: 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanının etabının Ekim 2017'de, tüm etaplarının 2018'de tamamlanması öngörülüyor. 

Yatırım maliyeti 46 milyar dolar. 


AVRASYA TÜNELİ: Avrupa Yakasf ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Göztepe'yi denizin altından karayolu ile birleştirecek tünelin maliyeti 1.2 milyar dolar. Proje, 2016'da tamamlanacak. 


MARMARAY: 9 milyar liraya tamamlanan ve Avrupa ile Asya'yı denizin altından demiryolu ile birleştiren proje, dünyanın deniz altındaki en derin tüp geçidi. 2014'te hizmete girdi. 

KANAL İSTANBUL: istanbul'a Karadeniz ile Marmara'yı birleştiren ikinci bir boğaz kazandıracak projeyle mevcut boğazdaki gemi trafiği de azalacak. 


İSTANBUL FİNANS MERKEZİ: Türkiye'nin bütün finans oyuncularını Ataşehir'de bir araya getirecek projenin maliyetinin 5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İFM, önümüzdeki 10 yılda dünyanın en büyük 10 finans merkezi arasında yer almayı hedefliyor. 


YENİ FUAR ALANI: Atatürk Havalimanı'na komşu istanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne (İDTM) ait 500 bin metrekarelik alanda, fuar ile iş merkezleri, oteller ve kongre merkezi yer alıyor. 

Yılda ortalama 100 fuara ev sahipliği yapan İDTM'nin, 100 bin metrekare olan fuar kapasitesi 250 bin metrekareye çıkarılacak. Projenin tüm etapları bitince İDTM, 700 bin metrekarelik kapasiteye sahip olacak. Avrupa'nın en büyük fuar kompleksine sahip olabilmek için 350 milyon dolar yatırım yapılacak. 


Dünya


Geri Dön