06 / 05 / 2024

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​A101’in patronunun banka kurup kurmadığı konusu merak edilen konular arasında yer alırken, A101 marketlerinin sahipleri 1,5 milyar TL sermayeli T.O.M Dijital Katılım Bankası'nı kurmuştu. Şimdi de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), T.O.M Katılım Bankası'na etkinlik onayı verdi.



A101 marketlerinin sahiplerinin de kurucu ortakları olarak yer aldığı T.O.M Dijital Katılım Bankası merak konusu olurken, 1,5 milyar lira başlangıç sermayeyle kurulan ve yalnızca dijital kanallarda hizmet verecek olan T.O.M Katılım Bankası BDDK tarafından etkinlik onayı aldı ve karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

A101’in patronu banka mı kurdu? BDDK kararı verdi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye'de perakende sektöründe etkinliğine devam eden Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye ait olan A101 marketlerinin sahipleri 1,5 milyar lira sermayeye sahip T.O.M Dijital Katılım Bankası'nı kurmuştu ve söz konusu bankanın kurucu ortakları arasında A101'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın da yer alıyordu.

Şimdi de BDDK, T.O.M Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön