27 / 05 / 2024

ABD bankası Wells Fargo'dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

ABD bankası Wells Fargo'dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili senaryosunda güncelleme yaptı. Banka, sene sonu dolar/TL kurunun nasıl fiyatlanacağına ilişkin öngörülerine de yer verdi. 



SENARYO 1

Wells Fargo’nun Türkiye seçimlerine ilişkin analizine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevine devam etmesi halinde, Türk lirasının bir başka büyük değer kaybı yaşamasının muhtemel olduğu ifade edildi. 

"Uzun vadede, ekonomik eğilimler ve para politikası değişmedikçe lirada büyük değer kayıpları gerçekleşebilir" denilen açıklamada, en azından 2024 yılının ortasına kadar TL'nin değer kaybetmesinin beklendiği aktarıldı. 

Bu senaryoda, dolar/TL kurunun 2023 yılının ikinci çeyreği sonunda 22 liraya yükselebileceği de ifade edildi. Aynı zamanda dolar kurunun 2023'ün dördüncü çeyreğine kadar 23 liraya, 2024'ün ortalarında da 24,50 liraya ulaşabileceği belirtildi. 

Söz konusu senaryoda, analistler "Daha uzun vadede ise döviz rezervlerinin tükenmeye devam etmesi ve para politikasının yönünün değişmemesi nedeniyle liradaki değer kaybının devam etmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

ABD bankası Wells Fargo dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

SENARYO 2 

Wells Fargo’nun Türkiye seçimlerine ilişkin iktidar değişikliği senaryosunda, bağımsız bir merkez bankası restore edildiğinde ve ortodoks bir para politikası uygulandığında, TL'nin modern tarihin en büyük rallilerinden birini yaşayabileceğine dikkat çekildi. 

Millet İttifakı’nın göreve gelmesi halinde politika çerçevesindeki değişiklik, yabancı yatırımcının TL’ye ve TL cinsi varlıklara geçmesiyle sonuçlanacağından, dolar kuru tahminlerinin liranın gücünü gösterecek şekilde ayarlanacağı vurgulandı. 

Analistler, söz konusu senaryoda, dolar/TL kurunun 2023’ü 15 TL’den kapatabileceğine ve 2024'ün ortalarında 14 liradan işlem görebileceğine dikkat çekti. 

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

O ilde 19 bin 680 TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz! İhalesi 30 Mayıs'ta!

Son Dakika! Adana'da peş peşe iki deprem! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön