29 / 04 / 2024

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.



OLAĞANÜSTÜ TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

Dün geçmişteki bazı borç limiti olaylarında gerçekleştirilen bir ilave önlemin kullanıldığını söyleyen Yellen, kalan kaynakların oldukça düşük seviyesinin hükümetin temerrütten kaçınmak amacıyla mevcut tüm olağanüstü önlemleri almasının gerektiğine vurgu yaptı.

Yellen, borç limitinin askıya alınması veya artırılması için son ana dek beklemenin iş ve tüketici güvenine ciddi hasarlara yol açacağını, vergi mükellefleri için kısa vadeli borçlanma maliyetlerini yükseltebileceğini ve ABD'nin kredi notunu negatif etkileyebileceğini geçmiş borç limiti çıkmazlarından öğrendiklerini hatırlattı.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

Haziran ayı başında vadesi dolan menkul kıymetler için Hazine'nin borçlanma maliyetlerinin ciddi derecede yükseldiğinin şimdiden görüldüğünü vurgulayan Yellen, "Kongre borç limitini yükseltmeyi başaramazsa, bu ABD’li aileler için ciddi zorluklar ortaya çıkarır. Küresel liderlik konumumuza zarar verir. Bunun yanı sıra, ulusal güvenlik çıkarlarımızı savunma becerimize yönelik soru işaretleri uyandırır” dedi.

Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?


Geri Dön