29 / 04 / 2024

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde düşük karbonlu teknolojilerin yayılmasına yardımcı olan çok taraflı bir güven fonu olan Temiz Teknoloji Fonu için bir kredi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, imzalanan anlaşma kapsamında 950 milyon dolarlık kredi sağlanacağı ve bu kredinin ABD iklim taahhütlerini desteklemek için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, kredinin çok taraflı kalkınma bankaları tarafından Güney Afrika, Endonezya, Hindistan ve Filipinler ile yapılan anlaşmalar kapsamında geliştirilen ve kömürden temiz enerjiye geçişi hedefleyen CTF projelerini finanse edeceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön