14 / 05 / 2024

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.



İşte konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detayları...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi nedeniyle Coinbase'e dava açıldığı kaydedildi.

Yapılan söz konusu bu şikayete göre, kripto para borsası Coinbase'in en az 2009 yılından bu yana kripto varlık menkul kıymetlerinin alım satımını yasa dışı bir biçimde kolaylaştırarak milyarlarca dolar kazandığına değinilen bu açıklamada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun, Coinbase'in yasaların gerektirdiği biçimde Komisyona bu işlevlerin hiçbirini kaydetmeden bir borsa, broker ve takas ajansının geleneksel hizmetlerini iç içe geçirdiğini öne sürdüğü bildirildi.

ABD kripto para borsası Coinbase e dava açtı!

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, SEC'in belirli kripto para birimlerini elinde tutarken ödül kazanmanın bir yolu olan "SaaS" programıyla bağlantılı şekilde menkul kıymetlerin arzı ve satışını kaydetmediği için de Coinbase'i suçladığı bildirild.

Ayrıca verilen son dakika detaylarına göre, kripto para borsası Coinbase, Mart'ta SEC'den kendilerine dava açma planlarını içeren bir "Wells bildirimi" aldıklarını açıklamıştı.

Coinbase Üst Yöneticisi Brian Armstrong konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu gibi bildirimlerin genel olarak yaptırım eyleminden önce geldiğini kaydederek, yasalara uygun davrandıklarını ve gerçeklere güvendiklerini vurgulamış, mahkeme önüne çıkma fırsatını memnuniyetle karşıladıklarını söylemişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dün de diğer bir kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtığını duyurmuştu.

Verilen detaylara göre, söz konusu bu suçlamalar arasında kayıt dışı borsaların ve takas acentelerinin işletilmesi, Binance.US platformunda alım satım kontrolleri ve gözetiminin yanlış beyan edilmesi ile menkul kıymetlerin kayıt dışı arzı ve satışı gibi menkul kıymetler yasaları ihlallerinin yer aldığı bildirilmişti.

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

SEC Binance'e ve Changpeng Zhao'ya dava açtı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön