27 / 04 / 2024

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, SEC’in kararları çerçevesinde meydana gelen sektör gelişmelerini değerlendirdi. Yorak, “Yani SEC tarafından dünyanın en büyük iki kripto para borsasına açılan davalardan sonra satışlar durulmuş gibi görünüyor” dedi.

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

BİTCOİN KAYIPLARINI NEDEN VE NASIL TELAFİ ETTİ?

Yorak, sözlerine söyle devam etti: “İki büyük kripto para borsasına dava açılacağı kripto para piyasası oyuncularınca biliniyordu. SEC tarafından verilen kararlar kripto para piyasası üzerinde kontrol sağlamak amacıyla yapılsa da kripto paralar küresel çapta büyük ilgi gören yeni nesil dijital varlıklar ve artık rüştünü ispatladı. Özellikle belirtmek gerekirse de SEC’in aldığı kararlar daha çok ABD’deki kullanıcıları etkileyebilir. Açılan davalar tabii ki volatilite yaratabilir. Fakat kripto para borsalarına ciddi zararlar verebileceğini tahmin etmiyoruz. Geçmiş deneyimlerimiz kripto para piyasasının bu tarz gelişmelerden genellikle güçlenerek çıktığını gösteriyor. Nitekim Binance ve Coinbase borsalarının açıklamaları yatırımcılara güven tesis ederek ortamdaki panik havasını dindirdi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön