28 / 04 / 2024

SEC Binance'e ve Changpeng Zhao'ya dava açtı!

SEC Binance'e ve Changpeng Zhao'ya dava açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ve şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya toplamda 13 suçlamayla dava açtı.



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ve şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya toplamda 13 suçlamayla dava açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan açıklamada, çeşitli menkul kıymetler kanunu ihlalleri sebebiyle Binance, Binance.US'u işleten ABD merkezli BAM Trading ve kurucuları Zhao'nun suçlandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Binance kuruluşları ile Zhao'ya karşı 13 suçlamada bulunulduğuna değinilen açıklamada, bunların arasında kayıt dışı borsaların ve takas acentelerinin işletilmesi, Binance.US platformunda alım satım kontrolleri ve gözetiminin yanlış beyan edilmesi ile menkul kıymetlerin kayıt dışı arzı ve satışının bulunduğu bildirildi.

SEC Binance e ve Changpeng Zhao ya dava açtı!

Paylaşılan detaylara göre, konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Zhao ve Binance'in ABD'li müşterilerin Binancecom'da işlem yapmasının kısıtlandığını iddia ettiği fakat gerçekte yüksek varlıklı ABD müşterilerinin Binance'te işlem yapmayı sürdürmesine izin vermek için kendi kontrollerini ihlal ettiği bildirildi.

Yine aktarılan son dakika detaylarına göre, Zhao ve Binance'in, Binance.US platformunun operasyonlarını perde arkasından gizlice kontrol ettiği savunulan söz konusu açıklamada, SEC'in ayrıca, Binance'in milyarlarca doları müşteri fonlarıyla karıştırdığı ve bunları gizlice Binance'in kurucusu Zhao tarafından kontrol edilen Merit Peak Limited adlı ayrı şirkete gönderdiği de iddia edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön