13 / 05 / 2024

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaştan sonra ABD'de hızla yükselen benzin fiyatları karşısında geçen sene mart ayında, ülkenin stratejik petrol rezervinden toplamda 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine de izin vermişti.

Ülkenin rezervlerinden yapılan petrol satışlarıyla ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı 1983 yılından bu yana en düşük seviyeye inmiş ve enerji güvenliğine ilişkin endişeleri de artırmıştı.

Yine verilen detaylara göre, ABD yönetimi, geçen sene Aralık ayında ve bu sene mayıs ayında da stratejik petrol rezervi için yaklaşık 3'er milyon varil ham petrol alınacağını duyurmuştu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!


Akaryakıt fiyatlarında son durum ne?

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca araç sahibi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. 

Paylaşılan detaylara göre, yaşanan savaş sebebiyle Brent petrolde hareketli seyir yaşanırken, benzin ve motorin fiyatlarında da bu doğrultuda da bazı artışlar yaşanıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgiye göre, en son benzine 2 lira 11 kuruş, motorine 87 kuruş zam gelmişti. Ayrıca otogazın litresine de 65 kuruşluk indirim gelmişti.
 

Benzin, motorin, LPG'de peş peşe deprem! Son dakika fiyatlarını görenlerin aklı resmen başından gitti! Hemen bakın! 

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Temmuz depremi! Litre fiyatları kaç TL oldu? Sürücüler şimdi bakın!

Motorine 87 kuruş zam, LPG'ye 65 kuruş indirim geldi! Sürücüler hemen güncel fiyatlara bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön