17 / 05 / 2024

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar



ÇİN ETKİSİ

Johns Hopkins Üniversitesi’nde Çin ekonomisi üstüne araştırmalar yapan Zhuoran Li de geçtiğimiz sene ABD’nin yarı iletken endüstrisinde Çin ile rekabeti çoğalttığını ve hükümetin yeni kanun ve kısıtlamalarla Çin ile teknoloji savaşında ilerilere gitmeye çalıştığını söyledi.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Çinli firmaların başarısının sırrının genel olarak nitelikli ürünleri daha az fiyatlara imal etmek olduğunu savunan Li, Çinli şirketleri yerel tedarike zorlamanın, ürün kalitesini baltalayacağını ifade etti.

Li, Çin’in başarıya erişene kadar deneme yanılma masrafını karşılayacak yeterli kaynağa sahip olduğunun gözlemlendiğine işaret ederek, ülkenin emniyet merkezli sanayi politikasının da kısa zamansda atılımlara yol açabileceğini söyledi.

İşte güçlü donanımıyla fiyat performans canavarı ZTE V70 fiyatı ve özellikleri

SGK'nın bu hamlesi binlerce kişiyi sevindirecek! 2000, 2003, 2007 girişliler bu habere dikkat!

Uzman isim açıkladı! Otomobil fiyatları düşer mi?


Geri Dön