14 / 05 / 2024

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

Aileler, enflasyona ayak uydurmaya çalışırken, Yükselen kira ve bakkaliyeden kamu hizmetlerine kadar her şeye bir ayda eskiye nazaran çok daha fazla para ödüyor.



Moody's Analytics'e göre enflasyon son aylarda düşerken , tipik bir hane halkı mal ve hizmetlere Aralık ayında bir yıl öncesine göre 371 dolar daha fazla harcadı.

İyi haber şu ki, yaşam maliyeti şoku hafifliyor gibi görünüyor ve maaş çekleri yetişmeye başlıyor.

Moody's'e göre, geçen Haziran ayındaki enflasyon zirvesinde, tipik bir aile bir önceki yıla kıyasla ayda ek 502 dolar harcadı.

Moody's, ailelerin barınma için ayda tahminen 82.60 dolar ve yiyecek için 72.01 dolar daha fazla harcadığını söyledi.

Çalışma İstatistikleri Bürosu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Amerikalıların bir yıl öncesine göre bakkaliye% 11,8 daha fazla harcadığını söyledi. Kısmen kuş gribinin neden olduğu arz sıkışıklığı nedeniyle, yumurta fiyatları geçtiğimiz yıl yaklaşık %60 arttı ve bu, 1973'ten bu yana en büyük yıllık artış oldu.

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

Moody's'e göre ailelere ayda daha fazla mal olan diğer kalemler arasında kamu hizmetleri (47,33 $), sağlık (17,97 $ daha yüksek), eğlence  (15,27 $) ve alkollü içecekler (2,67 $) yer alıyor.

Tipik bir ailenin bir önceki yıla kıyasla ayda 1,55 dolar tasarruf ettiği benzin olarak kayıtlara geçti.

Enflasyondan kaynaklanan sancıların bir kısmı son aylarda yaşanan önemli bir değişimle hafifliyor: Ücretler nihayet enflasyondan daha hızlı artıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön