02 / 05 / 2024

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'nin en büyük kripto para hack olaylarından biri olarak tarihe kaydedilen Bitfinex'in hacklenmesi olayına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Konuyla alakası tespit edilen iki kişi tutuklandı. 94 bin Bitcoin'e ise el kondu.



ABD'li yetkililer açıkladı

Mahkeme verilerine göre yetkililer, Ağustos 2016 tarihinde Bitfinex'ten çalınan Bitcoin'lerin aklanmasında Lichtenstein'ın rolünün büyük olduğunu iddia ediyor. Yetkililer, son 5 senede çalınan fonların hemen hemen 25 bininin "karmaşık bir kara para aklama süreci" yoluyla aklandığına dikkat çekti.

 ABD de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

Söz konusu süreç, iddiaya göre; işlemleri otomatikleştirmek için bilgisayar programlarını kullanmak, çevrimiçi hesaplar oluşturmak için hayali kimlikler kullanmak, çalınan fonları dark web pazarlarında ve farklı sanal para borsa hesaplarına yatırmak  sonrasında ise izini belli etmemek için fonları geri çekerek Bitcoin'i diğer sanal para birimi çeşitlerine dönüştürmek için ABD merkezli işletme hesaplarını kullanmak gibi birden fazla yöntem içeriyor.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön