30 / 04 / 2024

ABD'de emlak firmaları işten çıkarmaya gidiyor!

ABD'de emlak firmaları işten çıkarmaya gidiyor!

ABD'de konut piyasasında yaşanan yavaşlamalar sonucunca Compass çalışan sayısını yüzde 10, Redfin ise yüzde 8 oranında  azaltacağını açıkladı.



ABD'de emlak sektöründe faaliyet gösteren Compass ve Redfin şirketleri, mortgage (konut kredisi) oranlarının yükseldiği ve konut satışlarının azaldığı bir dönemde, çalışan sayılarını azaltacağını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Compass'ın çalışan sayısının yüzde 10, Redfin'in ise yüzde 8 oranında azaltılacağı bildirildi.

Açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu iki şirketin küçülmeye gitme kararı almasından sonra Compass'ın hisseleri yüzde 10'a ve Redfin'in hisseleri yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

Ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması ve mortgage oranlarının yükselmesiyle son dönemlerde konut satışları da düşmüştü.

ABD de emlak firmaları işten çıkarmaya gidiyor!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık yüzde 16,6 azalış gösterdi ve 2 senenin en düşük seviyesine gerilerken, aynı ayda 2. el konut satışları aylık yüzde 2,4 azalma göstermişti.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, 2. el piyasasında medyan konut fiyatları da Nisan ayında yıllık yüzde 14,8 artarak 391 bin 200 dolar ile rekor seviyeye çıkmıştı. ABD'de Nisan ayında satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da yıllık bazda yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi ve 450 bin 600 dolara yükseldi.

Yine ABD'de mortgage talebi de faiz oranlarının yükselmesiyle geçen haftalarda 22 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 5,33'ten yüzde 5,40'a çıkmıştı.

ABD'de mortgage talebi 22 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD'deki dev perakende yolsuzluğuna o isim de karıştı! Haber Türkiye'yi şoke etti


Geri Dön