21 / 05 / 2024

ABD emlak firmaları işten çıkarma

ABD emlak firmaları işten çıkarma

ABD'de konut piyasasında yaşanan yavaşlamalar sonucunca Compass çalışan sayısını yüzde 10, Redfin ise yüzde 8 oranında  azaltacağını açıkladı.

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

115 milyar dolarlık emlak devi Starwood Capital Group’un ortak kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Barry Sternlicht, yaptığı açıklamada ABD’de 4 binden çok bölgesel bankanın risk altında olduğuna değindi.

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı! Projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 4. Etap 1. ve 3. Kısım için imzalar atıldı. Projeleri hangi firmaların inşa edeceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

ABD'de emlak firmaları işten çıkarmaya gidiyor!

ABD'de konut piyasasında yaşanan yavaşlamalar sonucunca Compass çalışan sayısını yüzde 10, Redfin ise yüzde 8 oranında  azaltacağını açıkladı.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ihalesine hangi firmalar katıldı?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ihalesinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Peki ihaleye hangi firmalar katıldı? İşte ayrıntılar...

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

ABD'li emlak milyoneri Robert Durst ömür boyu hapis cezası aldı!

ABD'li emlak milyoneri Robert Durst, arkadaşı Susan Berman’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

ABD emlak firmaları işten çıkarma Haberi

ABD emlak firmaları işten çıkarma

ABD'de emlak sektöründe faaliyet gösteren Compass ve Redfin şirketleri, mortgage (konut kredisi) oranlarının yükseldiği ve konut satışlarının azaldığı bir dönemde, çalışan sayılarını azaltacağını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Compass'ın çalışan sayısının yüzde 10, Redfin'in ise yüzde 8 oranında azaltılacağı bildirildi.

Açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu iki şirketin küçülmeye gitme kararı almasından sonra Compass'ın hisseleri yüzde 10'a ve Redfin'in hisseleri yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

Ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması ve mortgage oranlarının yükselmesiyle son dönemlerde konut satışları da düşmüştü.

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık yüzde 16,6 azalış gösterdi ve 2 senenin en düşük seviyesine gerilerken, aynı...