28 / 04 / 2024

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.



ABD eski Başkanı Donald Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe senelerce çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlaması iddiasıyla ilgili New York'ta devam eden davanın duruşmasında konu hakkında ifade verdi.

Manhattan'daki eyalet Yüksek Mahkemesinde dün görülen duruşmaya katılan Trump Jr kardeşi Eric Trump ile geldi.

Duruşmanın ilerleyen saatlerinde sanık sandalyesine oturan Trump Jr., New York Başsavcı Yardımcısı Colleen Faherty’nin sorularına yanıt verdi.

Trump Jr, davanın temelini oluşturan muhasebe raporlarına ilişkin sorulara, şirketin muhasebe işleri konusunda kendisinin fazla bilgisi olmadığını ifade ederek "Bu hususları muhasebecilerimize bırakıyorum. Onların fikir ve değerlendirmelerine güvenip karar veriyorum." diye yanıtladı.

Babası Donald Trump'ın başkan olup Beyaz Saray'a geçmesinden sonra Trump Organizasyonu'nda sahip olduğu sorumlulukları ve rolleri hakkında soruları cevaplayan Trump Jr, Faherty'nin "Başsavcının bu davadaki şikayeti hakkında bilginiz var mı?" sorusuna "Belirsiz bir şekilde, evet." şeklinde cevap verdi.

Donald Trump Jr’nin ifadesinin alınmasına bugün yerel saatle 10.00'da başlayacak duruşmada devam edilecek. 

ABD eski Başkanı Trump ın oğlu Trump Jr. emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI

New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, 3 çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar çok gösterdiğini iddia ettiği iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, New York'ta bir daha şirket kurmamasını ve 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

"Emlak sektöründe senelerce çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan ve "Trump Organization" adlı şirketinin finansman sağlama evrakında ve anlaşmalarda net servetini abartarak ve  varlıklarına aşırı değer biçerek bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına dair suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti.

Engoron, 35 sayfalık kararında, Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, senelik finansal durumlarına ilişkin sürekli yalan söyleyerek uygun koşullarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

Trump'ın avukatları da Engoron’un Trump ve diğer sanıkların dolandırıcılıktan sorumlu olduğu hakkındaki kararına yönelik New York temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Başvuruda, Yargıç Engoron'un karar verirken "hukuki veya gerçek hatalar yapıp yapmadığının, takdir yetkisini kötüye kullandığının ve/veya yetkisini aşarak hareket edip etmediğinin" değerlendirilmesi talep edilmişti.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

 


Geri Dön