19 / 05 / 2024

ABD'de gayrimenkule Türk ilgisi yeniden artmaya başladı!

ABD'de gayrimenkule Türk ilgisi yeniden artmaya başladı!

ABD'de 2008 finansal krizinde değeri büyük ölçüde düşen gayrimenkul fiyatları yeniden kazandırmaya başlayınca, Türkler'in bu ülkeye yönelik ilgisi de artışı hızlandı. Uzmanlar yatırımlarla ilgili konuştu...



ABD'de 2008 finansal krizinde değeri büyük ölçüde düşen gayrimenkul fiyatları yeniden kazandırmaya başlayınca, Türkler'in bu ülkeye yönelik ilgisi de artışı hızlandı. 


Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, Türklerin Amerika'ya her geçen gün artan ilgisini değerlendirdi. Eyaletlere göre değişiklik göstermekle birlikle ABD'ye yapılan yatırımlar 2 yıl gibi kısa bir vadede yüzde 20 ila 30 oranında kazanç sağlıyor. 


Keller Williams New York City'nin Türk asıllı danışmanlarından Aylin Coleri; "Özellikle son yıllarda Miami ve New York City bölgesine yatırımların sıklaştığını gözlemliyoruz. Sağlam projelerin bu bölgelerde yükselmesi dünya yatırımcılarının ilgisinin de bu bölgelere çekilmesine zemin hazırlıyor. Yatırımcıların yatırımlarını nakit olarak yapması ve kazancın yüksek olması sebebiyle yaşanabilecek herhangi bir ekonomik krizde dahil yatırımcının zarar görmeyeceği görüşündeyim" dedi.


Taraf




Geri Dön