28 / 04 / 2024

ABD'de konut başlangıçları ekimde beklentilerin üzerinde gerçekleşti...

ABD'de konut başlangıçları ekimde beklentilerin üzerinde gerçekleşti...

ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında yüzde 1,9 yükselişle 1 milyon 372 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktığı açıklandı. İşte haberin detayları...



ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında yüzde 1,9 yükselişle 1 milyon 372 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktığı kaudedildi. Buna göre, ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ait konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerini bildirdi. Buna göre, konut başlangıçları, ekimde bir önceki aya oranla yüzde 1,9 artarak 1 milyon 372 bine kaar yükseldi.

Piyasa beklentilerini aşan konut başlangıçlarının bu dönemde 1 milyon 345 bin olması öngörülmektedir. Konut başlangıçları, eylülde yüzde 3,1 yükselişle 1 milyon 346 bine seviyesinde belirtilmişti. Konut başlangıçları ekim ayında yıllık bazda ise yüzde 4,2 düşüş gösterdi.

İNŞAAT İZİNLERİ GERİDE KALDI

Ülkede inşaat izinleri ile ilgili ekimde aylık oranda yüzde 1,1 artarak 1 milyon 487 bine kadar yükseldi. Bu kapsamda da piyasa beklentilerinin üzerinde oluşan inşaat izinlerinin 1 milyon 450 bin olması öngörülüyordu. İnşaat izinleri, eylülde yüzde 4,5 azalarak 1 milyon 471 bin olmuştu. ABD'de inşaat izinleri, ekimde yıllık bazda ise yüzde 4,4'lük düşüş kaydetti.

 ABD de konut başlangıçları ekimde beklentilerin üzerinde gerçekleşti...

YABANCILAR AMERİKA'DAN EV ALABİLİR Mİ?

ABD Vatandaşı Olmadan Amerika'da Ev Satın Almak. Amerika'da ev almak için, Amerikan vatandaşı olmanız veya ABD'de bir oturum izninizin olması durumu çok gerekmiyor. Üstelik farklı bir ülkede yaşasanız bile konut kredisi ile istediğiniz gibi bir ev satın alabilirsiniz. 

AMERİKA'DA EV ALMAK KOLAY MI?

Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde ev fiyatları son yılların en yüksek seviyelerine ulaşmıştır. Örneğin, 2022 yılında, ortalama bir evin fiyatı ortalama olarak 470.000 dolardı. Buna göre, ancak bazı şehirlerde ev fiyatı rakamları bu ortalamadan çok daha yüksek olabilir.

AMERİKA'DA EV SAHİBİ OLMA KOŞULLARI

Buna göre, Amerika'da ev ve emlak satın almak çok ütopik ve zor bir süreçmiş gibi gözükse de işin aslı pek de öyle değildir. Doğru profesyonellerle çalışarak veya kendiniz uğraşarak vizeye gerek olmaksızın sadece pasaportunuz ile Amerika'da ev veya emlak sahibi olabilirsiniz.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü


Geri Dön