16 / 05 / 2024

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.



Ayrıca söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 düşüş göstermişti.

Endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının en fazla arttığı şehirler; yüzde 13,8 ile Miami, yüzde 10,5 ile Tampa ve yüzde 8,4 ile Atlanta şeklinde açıklandı.

Ayrıca aynı dönemde konut fiyatları San Francisco'da yüzde 7,6, Seattle'da yüzde 5,1, San Diego'da yüzde 1,4 ve Portland'da yüzde 0,5 azalış gösterdi.

ABD de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

Yapılan açıklamada görüşleri de yer alan S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, ABD'de konut fiyatlarının art arda 7 aydır düşüş gösterdiğini dile getirdi.

Bankacılık sektöründe bu ay yaşanan dalgalanmaları hatırlatan S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, buna rağmen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu düşürmeye odaklanmaya devam ettiğini, söz konusu bu durumun da faiz oranlarının kısa vadede yüksek kalmaya devam edebileceğini gösterdiğini belirtti.

S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara ayrıca mortgage (konut kredisi) finansmanı ve ekonomik zayıflık beklentisinin en azından gelecek birkaç ay boyunca konut fiyatları için bir "ters rüzgar" oluşturmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi


Geri Dön