15 / 05 / 2024

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Altın ve dolar fiyatıları üzerinde etkili olması beklenen ABD tarım dışı istihdam verileri belli oldu. İşte ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...



PİYASALARDA SON DURUM

ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasından sonra altın 1.701,68 dolar/ons seviyesini gördü. Veri sonrası ABD vadeli endeksleri eksiye dönerken, Euro 0,97507 dolar seviyesine kadar düştü.

ABD de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİ

Tarım dışı istihdam verisi ağustos ayında 315 bin seviyesinde bırakılırken, temmuz ayında 526 bin seviyesinden 537 bine ve Haziran ayı için 293 binden 424 bin olacak şekilde revize edildi.

Özel sektörün istihdamı 288 bin ile piyasa beklentisi olan 265 binin hafif yükseldi. Kamu istihdamında ise 25 bin düşüş kaydedildi.

İstihdam imalat sektöründe 22 bin, inşaat sektöründe 19 bin, madencilik sektöründe 3 bin yukarı çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön