14 / 05 / 2024

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Altın ve dolar fiyatıları üzerinde etkili olması beklenen ABD tarım dışı istihdam verileri belli oldu. İşte ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...



İSŞİZLİK ORANLARI GERİLEDİ

Aynı ayda işsizlik oranı beklenmedik bir  halde yüzde 3,5 seviyesine kadar geriledi. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 3,7 seviyesinde kalması yönündeydi.

Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 7,0 seviyesinden yüzde 6,7'ye düştü. ABD Merkez Bankası(Fed), son projeksiyon raporunda işsizlik oranı beklentisini bu yıl için yüzde 3,8, gelecek yıl için yüzde 4,4, 2024 için yüzde 4,4 ve 2025 yılı için yüzde 4,3 olarak öngördü. Fed'in uzun dönem işsizlik oranı beklentisi ise yüzde 4,0 seviyesinde.

ABD de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Saatlik kazançlar aylık yüzde 0,31, yıllık yüzde 4,98 arttı. Analistlerin beklentisi aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,1 artış olması yönündeydi. Ortalama çalışma saati ise değişmeyerek 34,5 saat olarak devam ediyor.

Ülkede işgücüne katılım oranı yüzde 62,4 seviyesinden yüzde 62,3'e indi.

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında ons altın 1.701,68 dolar seviyesini gördü. Kritik veri sonrası ABD vadeli endeksleri eksiye dönerken, Euro 0,97507 dolar seviyesine kadar düştü.

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD’den petrol piyasasını altüst edecek haber

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

Euro kurunun yükseleceği tarih resmen belli oldu! Elinde euro olanlar çabuk bakın çabuk

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön