07 / 07 / 2024

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular yüzde 7 arttı!

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular yüzde 7 arttı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,2 ile 2022 yılının Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye indi



Peki açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ne kadardı? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan yaptığı açıklamada mortgage faizlerinin art arda üçüncü haftada gerilediğini dile getireren, bu durumun ev arayan potansiyel alıcılar için iyi haber olduğunu ifade etti.

ABD de mortgage faizleri gerilerken başvurular yüzde 7 arttı!

Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada konut satın alma faaliyetinin cansız olmaya devam ettiğini fakat oranlar düşmeye devam ederse ve konut fiyatları daha da soğursa potansiyel alıcıların piyasaya geri dönmesini beklediklerini söyledi. Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan ayrıca, "Birçoğu satın alınabilirlik zorluklarının hafiflemesini bekliyor." dedi.

Yine verilen detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, 2022 yılının Ekim ayında yüzde 7'yi aşarak 21 yılın zirvesine çıkmıştı.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, ülkede, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüksek enflasyona karşı agresif para politikası sıkılaşması konut piyasasını önemli ölçüde de zayıflatmıştı.

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek


Geri Dön