30 / 04 / 2024

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.



ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemeye rağmen geçen hafta Aralık 1996'dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye indi.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi verilere, mortgage başvuruları, 1 Eylül 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 2,9 azalma gösterdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranları da 2000 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviye olan yüzde 7,31'den yüzde 7,21'e geriledi.

Yine paylaşılan detaylara göre, aynı dönemlerde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,72'den yüzde 6.66'ya düştü.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Mortgage Bankalar Birliği  Başkan Yardımcısı Joel Kan, söz konusu başvuruların mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen 1966 yılının Aralık ayından bu yana en düşük seviyelere indiğini kaydetti.

Mortgage Bankalar Birliği  Başkan Yardımcısı Joel Kan muhtemel alıcıların düşük konut stoku ve yüksek mortgage faiz oranları nedeniyle piyasanın dışında kalması sonucu satın almaya ilişkin endeksin 28 senenin en düşük seviyesine gerilediğini ve hem satın alma hem de yeniden finansman başvurularının düştüğünü dile getirdi.

ABD de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Yine verilen detaylara göre yaptığı açıklama 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranının geçen hafta düştüğünü fakat oranların bir sene öncesine göre yüksek kalmaya devam ettiğini kaydeden Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, yeniden finansmana ilişkin endeksin de 2023 yılının Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini belirtti.

MORTGAGE FAİZLERİ YÜZDE 7'NİN ALTINA İNDİ

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanmış olan resmi verilere göre, mortgage başvuruları, 14 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada, mevsim etkisinden arındırılmış biçimde yüzde 1,1 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,07'den yüzde 6,87'ye düştü.

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!


Geri Dön