16 / 05 / 2024

ABD'de mortgage faizleri zirvenin sahibi oldu!

ABD'de mortgage faizleri zirvenin sahibi oldu!

ABD'de mortgage faizleri, mart ayından bu zamana kadar en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar!



MORTGAGE FAİZLERİ EN YÜKSEK SEVİYEDE!

Mortgage Bankalar Birliği’nin sunmuş olduğu verilere göre, mortgage başvuruları, 19 Mayıs tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya bakıldığı zaman yüzde 4,6 azalma olduğu kaydedildi. Ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,57'den yüzde 6,69'a çıktı ve bu oranda mart ayından bu zamana kadar da kaydedilen en yüksek seviye oldu.

ABD de mortgage faizleri zirvenin sahibi oldu!

Aynı dönem içerisinde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 5,96'dan yüzde 6,15'e çıktı. MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, verilere dair de yaptığı değerlendirmesinde, faiz oranlarının çok hareketli ve konut stokunun halihazırda az olmasından kaynaklı satın alma başvurularında hala sürdürülebilir bir artış görülmediğini söyledi. Yeniden finansman faaliyetinin de sınırlı kalmaya devam ettiğini de ifade den Kan, ABD'de borç limitine dair de belirsizlik ve ABD Merkez Bankası'nın bazı yetkililerinin geçtiğimiz hafta yaptığı söz ile yönlendirmenin tahvil faizleri ile mortgage oranlarını yükselttiğini açıkladı.

Kan, geçtiğimiz hafta yayımlanan ekonomik oranlarında da ekonominin halihazırda dirençli olduğunu gösterdiğini kaydetti. Diğer yandan da Mortgage News Daily haberine göre, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama olarak faiz oranı geçtiğimiz gün yüzde 7'nin üzerinde bulunuyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön