17 / 05 / 2024

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.



"Uzun vadeli ekonomik istikrarımızı sağlamak için kamu maliyemizi sağlam temeller üzerinde tutmalıyız." diyen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen en acil çözülmesi gereken zorluğun son 2 yılın ekonomik kazanımlarından ödün vermeden istikrarlı fiyat ortamına geri dönülmesi olduğunu belirterek "Uzun vadeli ekonomik istikrarımızı sağlamak için kamu maliyemizi sağlam temeller üzerinde tutmalıyız." şeklinde konuştu.

ABD de zenginlere yeni vergiler gündemde!

Yellen yaptığı açıklamada vergi kanununda ve küresel vergi sisteminde ek reformlar yapılmasını savunmak için Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamında kurumlar vergisi reformlarının ivmesini artıracaklarını dile getirerek,  bu, yasal boşlukların kapatılmasını ve yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının tarihi normlara döndürülmesini içerdiğini dile getirerek, bu reformların herkesin payına düşeni adil bir şekilde ödemesini sağlayarak, hükümete kritik yatırımlar yapmak için ek mali alan sağlayacağını söyledi.

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Uzmanlar karamsar! Krito paralar eriyor mu?


Geri Dön